cZY WARTO KUPIC OCTAVIĘ I 1.9 tdi 74 kW -nowy z salonu
Zamieszczone przez LuLs
No niestety siła wyższa ale taki właśnie mam ten miesiąc obłożony, mam tylko cichą nadzieje że w ten piątek wam nie wyjdzie i spotkamy się w następny
Nie kracz ..... nie kracz... :wink:
U mnie na razie piatek wolny , tak że , możemy karty lub browara zrobić .
Rozmawiałem z Zoltarem w zeszłym tyg. i mówił goKarty podrożały troszeczkę . :cry:
JOKER, jak chcesz cos francuzkiego to sobie kup wino jesli chodzi o samochody francuzkie to nie na nasze polskie polne drogi chevrolet to nie auto ze stanów tylko dawne daewoo ja polecam octavke lub cos innego nie francuzkiego i koreańskiego
poszukaj na forum użyj funkcji szukaj było już wiele razy poruszane na tym forum nawet jest jeden wątek porównawczy kupić focusa czy octavie
co sie może popsuć wszystko tak jak w każdym samochodzie octavia uchodzi za mniej awaryjną niż francuzy i koreańce
JOKER, zalezy do czego chcesz auto i czy jezdzisz po miescie w trasie, czy z rodzina etc etc. Ja mam octe uzywana z drugiej 308 k km ladnie jezdzi pare rzeczy trzeba bylo naprawic ale generalnie ok.
Jezeli nie jestes wymagajacy a chcesz duzo zaoszczedzic bierz Fiata (zaraz mnie zjedza ;P)
Auta francuskie nie są złe, ale mi się żle kojarzą w trzech zagadnieniach;
1- problemy z elektryką-ogólnie
2-w przypadku silników diesla problematyczna elektronika sterująca
3-palące się samochody
Chevrolet, no cóż miałęm ostatnio koreańczyka i zmnieniłem próbnie kierunek upodobania i nie żałuję.
Proponuję pomęczyć sprzedawców w salonach i praktycznie spróbować wszystkie interesujące modele. Ważne aby czuć się dobrze za kierownicą w danej marce. Również polecam Octę.
O I złota w kombi 1.6 BFQ - od tego Tu się zaczęło
KIA Carens 2.0 CRDI - przerwa na kawę ....
O III czarna liftback - reaktywacja
To nie ten chevrolet made in usa, to zwykly koreanczyk z napisem chevi.
Ja tez sie zastanawialem (zle slowo: raczej porownywalem) nad francuzami bo one sa tansze przy zakupie, szczegolnie po tych znizkach - patrz np citroen C4, ale wystarczylo poczytac opinie uzytkownikow nt. aut francuskich (fajne bylo okreslenie peugeota 307 - gowno w ladnym opakowaniu :lol: ) albo jeszcze lepiej nt. ich serwisow w Polsce (co to wolaja o pomste do nieba). A i ceny czesci i serwisu aut Francuskich sa wysokie. Serwisy np skody to sa przy nich swiete :P
Max moc [KM/kW] 119.6/88.0
Max moment [Nm] 280 przy 1982 obr./min.
WITAM
kolego ja kupilem octavie z tym silnikiem 2-tyg. temu, jestem bardzo zadowolony, fajne i wygodne auto, no i to spalanie, dzis na trasie Czestochowa-Zakopane w obie strony spalila srednio 4,8 litra/100km wiec chyba jest ok;
JOKER, ja w styczniu popełniłem czyn z tematu dokładnie silnik 101 KM - to już druga moja octa TDI - auto pancerne - wady ma takie że jest mało miejsca z tyły - więcej nie stwierdzono :lol: reszta to zalety - rajdowi koledzy piszą o bujaniu zawieszenia itd - ale to zależy jak śmigasz autem. OI ma już 10 lat i ta konstrukcja jest naprawdę sprawdzona.
Co do francuzów - hmm. Teściom Peugeot206HDI 90KM silnik zmarł po 60kkm
żona jeździ Megane 1.5 dci z 2004 r już ma 90kkm i auto chodzi jak szatan
więc jest różnie
a wracając do tematu
hahaha gwozdz1, to uzupełnij profil skądżeś pozdrowienia z Czwy
gwozdz1, no to kulturka Pajęczno to mój drugi dom - wczoraj piłem tam pifiko - moja małżonka pochodzi z Pna - może sie kiedyś spotkamy - pozdrowienia Koniec OT reszta jakby co na PW
ja uważam że nie warto kupować nowej o1,
pod koniec produkcji robią już niedoróbki, lepiej poszukać używanej elegance i nie denerwować sie pierdołami które psują się nie wiadomo kiedy
Komentarz